top of page

Krajský přebor a SILESIAN meeting


Po úvodních "zahajovačkách" z minulého týdne čekal naše dorostence, juniory a dospělé první ostrý závodní víkend. V sobotu se atleti zmíněných kategorií utkali v ostravské hale v rámci Krajského přeboru, o den později změřili na stejném místě své síly s polskými závodníky v barvách MS kraje proti polským závodníkům a závodnicím.

Sobotní krajské přebory přinesly našemu oddílu hned 7 medailí. Vítězství ve výšce dorostenců zaznamenal Oliver Syslo, s výkonem 176 cm po nočním návratu z Alp však určitě spokojen nebude. Velmi spokojen naopak může být Kuba Číž, který při své premiéře na dorosteneckých překážkách zaběhl super čas 8,62 a bral stříbro. Stejný kov vybojoval i Matěj Linhart v mužské kouli za výkon 11,86. Třetí místa obsadili Adam Wewiórka (juniorská 60 a 200), Ondra Šařec (dorostenecká 60) a Bára Gonová, pro niž znamenal výkon 11,75 halový osobák.

V rámci nedělního SILESIAN meetingu se v krajské výpravě představilo hned 8 našich atletů. Vítězství mezi muži vybojovali Martin Trybula na výšce (kvalitních 193 cm) a Ondra Staś v dálce (645 cm po měsíci bez dálkařského tréninku a léčbě kolene). Hned dvě bronzové medaile přivezl David Brabec (mužská výška za 181 a trojskok za 12,03). Krásné osobáčky zaznamenali Dorka Daňková (9,43 na 60 překážek dorostenek) a Adama hruška (7,43 na 60 m dorostenců).

bottom of page