top of page

Parádní stříbrný vstup do I. ligy



Přestože se sezóna teprve pomalu rozbíhá, jeden parádní výsledek po infarktovém vývoji už máme za sebou. Na úvodním 1. kole I. ligy mužů dokázali naši borci i bez několika opor doslova vyválčit neskutečné 2. místo!!!

Do Uherského Hradiště se vydal maximální počet 24 závodníků oslabený o silné bodovače, ale s bohatým polštářem 44 bodů z předsunutého chodeckého závodu. Ten dokázala poměrně brzy stáhnout dominantní a vítězná Olomouc, naši borci ale za svá záda nikoho dalšího už pustit nechtěli. Až do posledních disciplín sváděli vyrovnané souboje s dotírající Opavou a Břeclaví, po štafetách ale bylo jasno, po dlouhých a dlouhých letech vezeme do Havířova úžasné 2. místo z konkrétního kola této průběžné soutěže!

Na celkovém součtu 196 se podíleli prakticky všichni naši závodníci, největších zisků nad 10 bodovou hranicí pak dosáhli vytrvalec Vašek Waloszek (20,33 b.), zkušení vrhači Vláďa Kadlečík a Jarda Stančík (oba 16 b.), klubový navrátilec a mladý trenér Kuba Bystroň (15,75 b.), hostující Tom Hrbáč (14,33 b.), univerzální Matěj Linhart (13,25 b.), Honzové Horňák a Polášek (oba 13 b.) a chodec Filip Kaštovský (11 b.). Cenné ale byly body všech závodníků, za zmínku určitě stojí i 8 bodů za 5. místo ve výšce a venkovní osobák 194 cm Olivera Sysla, který si v 15 letech odbyl svou premiéru mezi dospělými.

Svou letošní ligovou premiéru mají za sebou i naše ženy, respektive žákyně, dorostenky a juniorky :) Zřejmě nejmladší družstvo v soutěži si oproti minulým létům polepšilo početně i bodově a za sympatických 77 bodů bere po prvním kole ve II. lize žen pěkné 7. místo.

Gratulujeme všem naším závodníkům a závodnicím a děkujeme za tu nejlepší možnou reprezentaci!


bottom of page